Aktivan odmor

Sportski objekti i adrenalinski park

Sportski objekti i adrenalinski park

Od Crikvenice na sjeveru do Makarske i Brača na jugu, putnike željne avanture očekuje aktivan odmor.

Crikvenička rivijera

Adrenalinski Park Crikvenica

Veliko igralište adrenalinskog parka Crikvenica nalazi se u samom srcu Crikvenice, u neposrednoj blizini hotela Omorika te hotela i resorta Ad Turres, na samo 50 metara od obale.

Izvrstan dodatak na Vašem rasporedu prilikom sljedećeg team bulidinga, kao i zanimljiva prilika za provesti zabavno vrijeme na otvorenom s obitelji i prijateljima.

Uz staze za adrenalinsko penjanje, park nudi bogat izbor aktivnosti, poput paintballa, Sumo hrvanja, gladijatorskih borbi, penjanja na drveće i mnoštvo drugih zanimljivih sadržaja i aktivnosti. 

Biciklom duž crikveničke rivijere

Jedan od najboljih načina za upoznavanje prekrasne crikveničke rivijere, bez obzira jeste li početnik ili već iskusni biciklist. Izbor staza iznimno je velik i raznolik te ćete lako pronaći najprikladniju za sebe, a blaga i ugodna kvarnerska klima neće Vas ograničiti samo na ljetnu sezonu, već svoj izlet možete planirati tijekom cijele godine.

Staze na strmom brežuljku protežu se do 1200 metara nadmorske visine, dok Vinodolska dolina nudi slikovitu rutu po ravnom terenu. Obje staze će Vas provesti kroz prelijep krajolik, zanimljive malene gradiće i sela, gdje iz prve ruke možete posvjedočiti tradicionalnom, opuštenom načinu života ovog podneblja.

Ako se odlučite na vožnju uputiti sami, preporučujemo da se držite jedne od 6 označenih ruta, no ako biste se radije pridružili grupi, nekoliko biciklističkih klubova nudi vođene ture i svu opremu koja Vam može zatrebati.

Planinarenje crikveničkom rivijerom

Ima li boljeg načina za uživanje u aktivnom odmoru od provođenja toplih dana planinareći kroz prekrasnu prirodu rivijere? Entuzijaste ovdje čekaju brojne avanture koje vode kroz očaravajuće planinske padine, uz obalu ili pak zelenu unutrašnjost.

Sedam najinteresantnijih staza, kao što im i samo ime ukazuje već prije, nego li ih otkrijete su: Staza valova, Staza krša i kuša, Staza litica, Zelena staza, Nebeska staza, Staza Rimljana i Staza degenije. Navucite čizme, nanesite kremu za sunčanje i uputite se u istraživanje Sedam veličanstvenih, ili bilo koje od brojnih drugih staza koje prekrivaju ovaj ljupki krajolik.

Paragliding iznad crikveničke rivijere

Upustite se u avanturu leta iznad crikveničke rivijere i doživite nezaboravno iskustvo pogleda na kristalno plavo more i impresivnu jadransku obalu iz nesvakidašnje ptičje perspektive. 

Za početnike, tu su stručni instruktori koji će Vam pružiti svu potrebnu obuku te Vas sigurno voditi tijekom leta. Ova uzbudljiva aktivnost idealna je za avanturiste i ljubitelje adrenalina koji žele doživjeti jedno sasvim novo i jedinstveno iskustvo.

Sportski tereni i objekti

Hotel & Paviljoni Omorika, Hotel & Resort Ad Turres 

Hotel Omorika s pripadajućim aneksom te hotel Ad Turres s okolnim resortom nalaze se u blizini brojnih sportskih terena i objekata za rekreaciju. Bez obzira jeste li sami ili u društvu, ovdje ćete pronaći raznovrsne prilike za aktivno provođenje odmora.

Odigrajte partiju tenisa na jednom od okolnih zemljanih terena, okušajte se u košarci i malom nogometu ili isprobajte svoje vještine u mini-golfu. Za što god da se odlučili, čeka Vas nezaboravan provod u prekrasnom okruženju.

Hotel Slaven 

Smješten u malenom, živopisnom naselju Selce, hotel Slaven izvrstan je odabir za aktivan obiteljski odmor ispunjen sportskim aktivnostima i zabavom na otvorenom. U blizini ćete pronaći raznovrsne sportske terene, poput teniskih, terena za mali nogomet, mini-golf ili stolni tenis.

Uživajte u rekreaciji i provedite nezaboravne trenutke u prekrasnom mediteranskom ambijentu.

Holiday Homes Kačjak 

U prekrasnom okruženju, smještene na slikovitom, malenom poluotoku Kačjaku, kućice za odmor nude pristup raznolikim sportskim objektima i terenima.

Uživajte u morskom povjetarcu i mirisu Mediterana rekreirajući se na multifunkcionalnom sportskom terenu ili pak posjetite mini-golf teren smješten u ugodnoj hladovini borove šume.

Makarska rivijera

Biciklom duž makarske rivijere

Makarska rivijera i njeno zaleđe nude veliku raznolikost prekrasnih krajolika – od strmih i divljih pa do najpitomijih terena, kroz koje vode brojne biciklističke rute. Polazeći iz Makarske, najuzbudljivija ruta vodi do veličanstvenog Biokova – sve do vrha sv. Jure, koji stoji na nadmorskoj visini od 1700 metara i pruža panoramski pogled na cijelu rivijeru.

Riječ je o zahtjevnoj ruti, koja traje oko 3 sata i koja će testirati izdržljivost i najiskusnijih biciklista, ili pak biti lako savladiva pustolovina odlučite li se za vožnju popularnim električnim biciklom. Uz spomenutu, tu su i brojne druge zanimljive rute, različitih razina zahtjevnosti, koje će Vas provesti duž obronaka Biokova, uz obalu ili kroz prekrasni Botanički vrt Biokovo.

Planinarenje makarskom rivijerom

Slično kao i biciklističke, ovdašnje planinarske rute provest će Vas kroz očaravajući krajolik s čijih se uzvisina pruža prekrasan panoramski pogled. Raznolik izbor staza proteže se cijelom dužinom rivijere i različitih su razina zahtjevnosti. Ako ste raspoloženi za ležerniju i opušteniju šetnju, idealnu za obiteljski izlet – oko poluotoka sv. Petra vodi lako savladiva ruta prilikom koje ćete uživati u pogledu na grad te impozantnu planinu Biokovo.

Još jedna manje zahtjevna, ali prekrasna ruta vodi od makarske luke do Nugala – prelijepe šljunčane plaže na kojoj se možete nagraditi i osvježiti plivanjem u moru, nakon otprilike 2 kilometra ugodne šetnje. U slučaju da ste pak raspoloženi za izazove, staze koje se uspinju na planinu Biokovo variraju od srednje zahtjevnih do teških, no za svoj trud bit ćete nagrađeni besprijekorno čistim zrakom, spektakularnim pogledom kao i nenadmašnim osjećajem postignuća.

Staze vode do poznatih vrhova Biokova, poput sv. Jure, Motike, Malog Šibenika i Bukovca.

Sportski tereni i objekti

Hotel Alem

Hotel Alem nudi mogućnost aktivnog odmora u prekrasnom okruženju. Uz vedro, plavo nebo, kristalno čisto more i mirisnu vegetaciju, u blizini ćete pronaći i sportske objekte i terene na kojima možete uživati u košarci ili malom nogometu, ili se primjerice okušati u odbojci na pijesku te ovdje popularnom boćanju.

Otok Brač

Biciklom oko Postira

Otkrijte ljepotu otoka Brača vožnjom nekom od njegovih mnogobrojnih staza koje vode kroz prekrasnu prirodu ili dužinom morske obale.

Za sve ljubitelje vožnji biciklom, Postira nudi raznovrsne prilike i zanimljive rute za ovu zdravu i zabavnu aktivnost, no izdvojit ćemo dvije posebno zanimljive biciklističke staze koje će Vas provesti kroz očaravajući krajolik i otkriti Vam skrivene tajne ovog veličanstvenog otoka.

Profunda staza

Nešto duža i zahtjevnija ruta, koja iz Postira vodi u etno-eko selo Dol te u Gažul, u kojem se nalazi zaštićeni pastirski stan gdje možete saznati o nekadašnjem načinu života otočkih pastira. Staza potom vodi do Pražnica te se spušta do mora i uvale Lovrečina u kojoj se nalazi i vrijedno arheološko nalazište.

Macići i Viveri

Otkrijte rutu nazvanu po ovdašnjim mitskim bićima povezanim sa selima Postira i Dol, koja kreće iz središta Postira te slijedi poljske puteve i vodi do nalazišta Mirje i etno eko sela Dol, a potom i do Škripa, najstarijeg naselja na otoku. Za povratak slijedite obalnu stazu, koja vodi kroz Splitsku. 

Planinarenje u okolici Postira

Planiranje po otoku Braču nenadmašna je aktivnost za sve ljubitelje rekreacije u prirodi. Za nekoliko sati planiranja možete se popeti do najviših vrhova otoka, posvjedočiti veličanstvenim pogledima na dalmatinsku obalu te otkriti neke od važnih i vrijednih arheoloških nalazišta.

Posebno zanimljiva ruta počinje u Postiri na sjevernoj obali i vodi sredinom otoka sve do Bola na južnoj obali. Na ovoj ruti, imat ćete priliku proći kroz očaravajuće krajolike, posvjedočiti drevnim suhozidima te vidjeti neke od najljepših skrivenih rtova i uvala.

Sportski tereni i objekti

Grand Hotel View

Ako ste u potrazi za rekreacijom i sportskim aktivnostima, posjetite sportski centar u Postiri koji nudi razne sportske terene, uključujući mala nogometna igrališta, teniske terene, kavezni nogomet i teren za boćanje.

Idealno mjesto za sve ljubitelje timskih sportova i natjecanja, gdje možete okupiti društvo i odigrati utakmicu ili se pak pridružiti nekoj od već postojećih ekipa.