Događanja na Crikveničko – vinodolskoj rivijeri

Kavana Inter: Crikvenička slatka bajka

Kavana Inter: Crikvenička slatka bajka

Posjetite prekrasnu kavanu Inter i isprobajte poznatu tortu Frankopan!

Ono što su Demel ili Café Sacher Beču, Ladurée Parizu ili pak Confeitaria de Belém Lisabonu, to je Kavana Inter Crikvenici - kultno mjesto duge tradicije u pripremi najslađih zalogaja.

Pitate li bilo kojeg Crikveničana gdje pojesti najbolju domaću savijaču, kolač ili tortu, uputit će vas u Kavanu Inter te se usput nostalgično prisjetiti kremšnita i rigojanči (čokoladnog kolača) zbog kojih su u Inter odlazili kao djeca. Po te se okuse djetinjstva, kažu, i danas redovito vraćaju u tu čuvenu gradsku kavanu. Tijekom boravka na crikveničkoj rivijeri, stoga, ne propustite odlazak u tu "tvornicu najslađih zalogaja" gdje će vam najveća dvojba biti koju slasticu odabrati.

Jedna od njih neka svakako bude i jedinstvena Torta Frankopan koja se i danas tamo priprema prema receptu iz 17. stoljeća, a moguće ju je kušati samo u toj kavani. Njezini su sastojci i omjeri i danas slatka tajna slastičara koji je pripremaju, no otkrit ćemo vam tek neke: kore od lisnatog tijesta baza su ove torte koju oplemenjuju marelice ili breskve iz kompota, ružina vodica, bademi, cimet, klinčić, grožđice, rum...

Nakon što pojedete krišku te raskošne torte, koja se nalazi na popisu autohtonih crikveničkih jela, večera vam neće biti potrebna. Kušajte i javite nam jesmo li bili u pravu.