Događanja na Crikveničko – vinodolskoj rivijeri

Crikveničko maškarano veselje

Crikveničko maškarano veselje

Ne propustite vođenu maškaranu šetnju Ljubavnom cesticom, inspiriranom ljubavnim pričama!

Vrijeme karnevala: Zabravite Rio, dođite u Rijeku!

Jeste li već pripremili kostim / masku za ovogodišnji karneval? Znate li već gdje ćete ga provesti? Za prvo ćete se sami pobrinuti, a za drugo vam donosimo sjajan prijedlog, ali samo ako uistinu želite peto godišnje doba doživjeti na jedinstven i nezaboravan način. Nije tajna da Kvarner obiluje raznolikostima, nenadmašnim prirodnim i kulturnim ljepotama, ali i bogatom tradicijom. Jedna od najdužih je vezana upravo uz običaje maškaranja koji u Rijeci, "glavnom gradu Kvarnera", traju već duže od pet stoljeća. Koliko je Riječki karneval, s tradicijom dužom od četiri desetljeća, popularan dovoljno govori i činjenica da ga se često spominje u kontekstu najpoznatijih svjetskih karnevala - onog u Veneciji i Rio de Janeiru. Ove godine riječko karnevalsko ludilo traje do 17. veljače 2024. i nemojte ga propustiti, pogotovo njegovo središnje događanje - Međunarodnu karnevalsku povorku (11. veljače s početkom u 12 sati). Nesumnjivo će vas oduševiti to natjecanje u duhovitosti, maštovitosti i originalnosti te njegova pršteća energija, vatromet boja i oblika kojem se svake godine dive tisuće posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.

Crikveničko maškarano veselje

Manje, ali također vesele i zabavne, sa zajamčenom pozitivnom energijom, su i Maškare u Crikvenici koje do 14. veljače 2024. uveseljavaju posjetitelje tog dijela Kvarnera. Veliki maškarani šator u srcu grada, korak do mora, središnje je mjesto najveće zabave. Maškarane šetnje i druženja, zabave, čajanke i tombole, poseban animacijski program za djecu... sve to, ali i puno više, očekuje vas u Crikvenici. Ne propustite vođenu maškaranu šetnju Ljubavnom cesticom (10. veljače u 10h), inspiriranom ljubavnim pričama. Tamošnji ugostitelji, trgovci, frizeri i kozmetičari učinili su i korak više te posjetiteljima svoga grada ponudili posebne popuste i pogodnosti tijekom ovogodišnjih maškara. Detalji se kriju u "Veseloj maškaranoj škrinjici" - provjerite.

U veselom karnevalskom tonu u Crikvenici vas očekuje i domaćin duge tradicije - Boutique Hotel Esplanade. Uz dva noćenja za dvije osobe u dvokrevetnoj sobi, tijekom karnevalskog vikenda tamo vas očekuje i slatko iznenađenje u sobi, polupansion: doručak i gourmet večera u četiri slijeda, te maškarana zabava u subotu, uz Trio Band, i gourmet večeru (10.2.). Ponuda uključuje i degustaciju u rakijarnici "Hall of fame", uživanje u slasnom kolaču i kavi u kultnoj kavani Inter (jednom za vrijeme boravka) te druge pogodnosti. Požuriteee!