Gastro-enološka ponuda

Stoljetna tradicija ugostiteljstva i hotelijerstva očituje se u posebnosti okusa i mirisa nacionalne hrvatske kuhinje. Bogatstvo okusa čine prirodni sastojci iz morskih namirnica i škrte primorske zemlje. Stoljetna oaza zdravstvenog turizma obiluje i posebnostima primorske kuhinje u kojoj su naglašena jela pripremljena na tradicionalan način.

U kavani Inter možete probati „Tortu Frankopan“, jedinstvenu crikveničku slasticu čija je receptura stara preko 335 godina i u originalnoj verziji se jedino tu može i kušati. Priprema se na temelju rekonstrukcije starog recepta iz kuharice iz 1686. godine čija je autorica bila kneginja Eleanora Maria Rosalia von Eggenberg.

Oko 30-tak najboljih recepata tradicionalne crikveničke kuhinje sabrano je u knjižici „Kuharica našeh non“, koja je izdana povodom jubileja 600 godina od prvog spomena imena Crikvenica, kako bi se sačuvala tradicija i autohtonost spremanja primorskih delicija.

Iz nekadašnjih zaboravljenih starih kuharica naših nona i danas se osim standardnih ribljih i mesnih specijaliteta pripremaju jela koja možete probati samo na crikveničkoj rivijeri: Crikveničke rupice, Slani vinćoli na svetejolenski, Batuda“ te poznate slastice poput Crikveničkih palačinki, Svetojelenskih friti, ili primjerice Crikveničkog štrudela.

Uz poznata jela nude se i autohtona vina. Najpoznatija je Vrbnička žlahtina, autohtono bijelo vino s otoka Krka. U Vinodolskoj dolini, nedaleko Crikvenice, ponovno se uzgajaju stare autohtone vrste grožđa cabernet sauvignon, frankovka, žlahtina, chardonnay i druge sorte, te se poslužuju našim hotelima i kampovima.

Rezervacije i informacije

Telefon

+385 51 800 480

PON-PET: 8:00-18:00

SUB: 8:00-16:00

Adresa

Bana Jelačića 16,
51260 Crikvenica

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas direktno ili putem obrasca niže i poslat ćemo Vam najbolju raspoloživu ponudu za Vaš idealan odmor.

 

Vaše osobne podatke iz gornjeg obrasca (ime i prezime, e-adresa) prikupljamo i obrađujemo samo kako bismo mogli odgovoriti na Vaš upit za rezervaciju. Obrada Vaših osobnih podataka vrši se na povjerljiv način i iskljčivo u sukladnosti sa zakonskim odredbama. Klikom na slanje obrasca potvrđujete da ste upoznati s Politikom privatnosti (dodatne informacije o zaštiti osobnih podataka dostupe su na ovim stranicama).