Prirodne ljepote, izleti i šetnice

Cijela je Rivijera Crikvenica kilometrima dugo šetalište. Uzduž pitome i zelene priobalne linije nižu se zaštićene uvale, parkovi, vile i vrtovi, a u smjeru bujnog, brdovitog zaleđa staze i planinarski putovi.

U samoj destinaciji te u bližoj i daljoj okolici nudi se mogućnost za brojne jednodnevne izlete.

Staze i šetnice

Šetalište Rivijera Crikvenica

Prostire se uzduž cijele Rivijere od rta Kačjak u Dramlju do uvale Slana u Selcu, na oko 8km, a možemo ga podijeliti u tri dijela:

  • od hotela Kaštel do hotela Omorika (od centra Crikvenice do Dramlja), prolazi uz poznatu crikveničku pješčanu plažu, kroz zelenilo crikveničkih parkova
  • od hotela Omorika do poluotoka Kačjak u Dramlju, slijedi mirni obalni dio Dramlja do Kačjaka, bogat mediteranskim raslinjem i nizom prirodnih šljunčanih i stjenovitih uvala
  • od hotela Kaštel do uvale Slana u Selcu - dio šetališta koji nosi naziv šetnica zdravlja - pruža se uzduž niz pitomih uvala, zelenih vrtova i parkova, te prolazi kroz slikovito primorsko mjesto Selce

Ljubavna cestica

Obilježena staza, izgrađena tridesetih godina 20. stoljeća, vodi šumovitim dijelom od Crikvenice (od Vinodolske ulice) u zaleđe do gradine Badanj s koje se pruža pogled na Vinodolsku dolinu. Idealan odabir za ljubitelje šetnji u prirodu.

Vrijeme hoda: jedan sat

Dužina staze: 2.000 m

Turističke staze Jadranova

Između uvala Perčin i Havišće, trasirane kroz borovu šumu i karakteristično primorsko raslinje, povezuju skrovite plaže i uvale. Jedna od staza vodi do uvale Lokvišće, poznate po ljekovitom blatu i arheološkom nalazištu.

Vrijeme hoda: 40 minuta

Dužina staze: 2.500 metara

Drenin

Drenin je najviši vrh primorskog bila iznad Crikvenice (380 m) s tragovima ilirske gradine. Markiran put počinje od kamenog mosta preko Dubračine, potom se preko Benića, Šupera, Drage i Zoričića nastavlja kroz borovu šumu i pri vrhu se probija kroz visoku makiju. S vrha se pruža vidik na Vinodol, Vinodolski kanal, otok Krk i Učku.

Vrijeme hoda: 1 sat i 20 minuta

Put za Kotor i Dolac

Put za Kotor i Dolac ima kulturno-povijesnu i arheološku važnost

Izleti

Gosti mogu posjetiti neku od zanimljivosti u samom mjestu (Akvarij, Adrenalinski park ili Muzej grada Crikvenice), ili odabrati između brojnih izleta koji se iz Crikvenice organiziraju brodom ili autobusom.

Izleti brodom

Uživajte i upoznajte Rivijeru Crikvenica na drugačiji način!

Svakodnevno se organiziraju panoramske vožnje turističkim brodovima i noćne vožnje „Rivijera noću“, a mogući su i izleti na otoke Krk, Rab i Lošinj. Preporučamo posjet Vrbniku – starom primorskom gradiću koji se smjestio na strmoj litici iznad mora na otoku Krku. Možete posjetiti jednu od konoba i probati neko od vrhunskih autohtonih vina.

Izleti u okolicu

Zahvaljujući odličnoj geografskoj poziciji, postoje brojne mogućnosti za izlete svih vrsta - izleti u prirodu, posjeti prirodnim i kulturnim znamenitostima. U nastavku dajemo nekoliko prijedloga:

Vinodol - Upoznajte bogatu povijest ovog kraja i znamenite ličnosti koje su stvarale povijest i umjetnost!

Vinodol je naseljen još u kameno doba, a u 2. stoljeću prije Krista Rimljani mu daju ime Vallis vineariae i kroz njega grade cestu prema Dalmaciji i utvrdu Badanj. Dolaskom Hrvata Vinodol dobiva današnje ime, a vinova loza, posebno autohtona sorta žlahtina, uzgaja se sve do danas. Knezovi Frankopani i Zrinski ostavili su kroz mnogostoljetnu vladavinu dubok trag u povijesti Hrvatske, a posebno Vinodola, gradeći mnogobrojne utvrde, crkve i samostane. U našem kraju, u tadašnjem sjedištu crkvene vlasti sastavljen je Vinodolski zakonik, jedan od najstarijih europskih pravnih dokumenata. Tu se rodio "Michelangelo minijature", Juraj Julije Klović Croata, koji je bio učitelj El Grecu.

Uz autohtona vinodolska jela, lovačke specijalitete i jela od samoniklog bilja okusiti se može prava domaća kapljica – vino proizvedeno u vinodolskom kraju. Aktivan odmor možete provesti uz brdski biciklizam, planinarenje i šetnju, jahanje, paragliding i zmajarstvo, sportski ribolov i lov. Upoznajte bogatstvo kulturno-povijesnih znamenitosti Vinodola i posjetite neki od koncerata Vinodolskih ljetnih večeri, Ružicu Vinodola ili maškaranu zabavu u zimskom razdoblju.

Mjesta u Vinodolu: BRIBIR - TRIBALJ - GRIŽANE – DRIVENIK

Izleti u obližnje nacionalne parkove

  • Nacionalni park Sjeverni Velebit - područje je proglašeno nacionalnim parkom zbog izrazite raznolikosti krških fenomena, bogatstva živog svijeta i iznimnih prirodnih ljepota na relativno malom prostoru. Unutar parka nalazi se rezervat Hajdučki i Rožanski kukovi, koji predstavlja specifičan geomorfološki fenomen na kojemu je do sada otkriveno više od 150 jama. Najpoznatija među njima je Lukina jama (otkrivena 1999. godien), jedna od najdubljih u svijetu.
  • Nacionalni park Risnjak - samo pola sata vožnje od Crikvenice, nalazi se Gorski Kotar, šumovito područje koje s razlogom nosi nadimak 'pluća Hrvatske'. Nacionalni park Risnjak ime je dobio prema risu - najvećoj mački u Europi, koja u Hrvatskoj obitava na području Velebita te upravo Risnjaka. Zaštićena je vrsta. Osim bogatog životinjskog svijeta, ovdje susrećemo vrijedne prirodne pojave osebujne ljepote, dinarski krš specifične hidrografije i oblika, prašumske predjele i netaknute planinske vrhove.
  • Nacionalni park Plitivička jezera - što više reći o njima, kada su već bezbroj puta i na bezbrojnim jezicima opisana najljepšim riječima za kojima poseže čovjek u želji da izrazi divljenje tom prirodnom fenomenu. Slika vrijedi tisuću riječi...

Rezervacije i informacije

Telefon

+385 51 800 480

PON-PET: 08:00-18:00

SUB: 08:00-16:00

Adresa

Bana Jelačića 16,
51260 Crikvenica

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas direktno ili putem obrasca niže i poslat ćemo Vam najbolju raspoloživu ponudu za Vaš idealan odmor.

 

Vaše osobne podatke iz gornjeg obrasca (ime i prezime, e-adresa) prikupljamo i obrađujemo samo kako bismo mogli odgovoriti na Vaš upit za rezervaciju. Obrada Vaših osobnih podataka vrši se na povjerljiv način i iskljčivo u sukladnosti sa zakonskim odredbama. Klikom na slanje obrasca potvrđujete da ste upoznati s Politikom privatnosti (dodatne informacije o zaštiti osobnih podataka dostupe su na ovim stranicama).