REZERVACIJA

Datum dolaska:

Broj noći:

Promo kod (opcija):

Gastro enološka ponuda

Stoljetna tradicija ugostiteljstva i hotelijerstva očituje se u posebnosti okusa i mirisa nacionalne hrvatske kuhinje. Bogatstvo okusa čine prirodni sastojci iz morskih namirnica i škrte primorske zemlje. Stoljetna oaza zdravstvenog turizma obiluje i posebnostima primorske kuhinje u kojoj su naglašena jela pripremljena na tradicionalan način.
Jednostavnost primorskog života nekadašnjih ribara i stanovnika Crikvenice obiluje i jednostavnim jelima znanim kao „crikvenička jela“.

Na jelovnicima hotela i restorana se, uz uobičajenu ponudu, nalaze i jela pripremljena na tradicionalan način. Nude se raznoliki riblji menui, domaće maneštre i slastice. 
Tijekom 55 godina postojanja hotelskog društva Jadran d.d., na europskim natjecanjima i prezentacijama prezentirana su autohtona mediteranska „crikvenička jela“ koja su zadivila i mnoge kolege iz različitih zemalja.
Oko 30-tak najboljih recepata crikveničke kuhinje sabrano je u knjižici „Kuharica našeh non“, koja je izdana povodom jubileja 600 godina od prvog spomena imena Crikvenica, kako bi se sačuvala tradicija i autohtonost spremanja primorskih delicija.

Iz nekadašnjih zaboravljenih starih kuharica naših nona i danas se osim standardnih ribljih i mesnih specijaliteta pripremaju jela koja možete probati samo na crikveničkoj rivijeri: „Crikveničke rupice“, „ Slani vinćoli na svetejolenski“, "Prežganica z baškoton na jakovarski", „Batuda“, "Brodet i palenta na selački", te poznate slastice „Crikveničke palačinke", "Svetojelenske friti", „Selački puhanci“ i "Crikvenički štrudel".

U slastičarnici društva Jadran u Hotelu International možete probati „Tortu Frankopan“, crikveničku slasticu, podsjetnik na doba knezova Frankopana. Priprema se na temelju rekonstrukcije starog recepta iz kuharice iz 1686. godine čija je autorica bila kneginja Eleanora Maria Rosalia von Eggenberg.

Uz poznata jela nude se i autohtona vina, bijela i crna. Najpoznatija je „Vrbnička žlahtina“ autohtono bijelo vino sa otoka Krka. U Vinodolskoj dolini, nedaleko Crikvenice, ponovno se uzgajaju stare autohtone vrste grožđa Cabernet sauvignon, Frankovka, Žlahtina, Chardoney i druge sorte, te se poslužuju u hotelima i restoranima društva Jadran. 
                                

Kontakt

T / + 385 51 241 970; + 385 51 455 560
E / marketing@jadran-crikvenica.hr

Ponedjeljak - petak         07:00-15:00

    

Jadran Hoteli Crikvenica - dojmovi gostiju hotela

Eto, opet prošla godina, pa dolazio odmor, kako da ne, u Crikvenici. Ovo ljeto nam je več 9 put godišnjeg odmora kod Vas. Opet jedno nezaboravljeno ljeto, koje nam sve pružaju baš u Crikvenici. Ljubazno osoblje, uređeni i čisti paviljoni, također i sobe, posebna hvala ide i šefu centralnog restorana gospodinu po imenu Vlado. Čovjek koji zna kako se dočeka gosta i šta je ljubaznost prema gostima. Svaka čast. Da ne zaboravim, ove godine bilo je jako dobro uređeno što se tiče gužve koja dolazi na doručak i večeru, opet nas je bilo oko 700 gostiju, jer su prije otvorili restoran pa se je to sve lijepo pomicalo, da večinom nije bilo gužve. Također i hrana odlična. Hvala svima u Add Turresu za nezaboravan odmor. Kod Vas se jako dobro osječamo i sigurni smo, da se vratimo iduče godine. Hvala za sve. Gordana i Milan iz Slovenije Jadran Hoteli Crikvenica - dojmovi gostiju hotela
— Gordana Sečko, Slovenija ( 31.8.2015 ), Hotel i paviljoni Ad Turres