REZERVACIJA

Datum dolaska:

Broj noći:

Promo kod (opcija):

Gastro enološka ponuda

Stoljetna tradicija ugostiteljstva i hotelijerstva očituje se u posebnosti okusa i mirisa nacionalne hrvatske kuhinje. Bogatstvo okusa čine prirodni sastojci iz morskih namirnica i škrte primorske zemlje. Stoljetna oaza zdravstvenog turizma obiluje i posebnostima primorske kuhinje u kojoj su naglašena jela pripremljena na tradicionalan način.
Jednostavnost primorskog života nekadašnjih ribara i stanovnika Crikvenice obiluje i jednostavnim jelima znanim kao „crikvenička jela“.

Na jelovnicima hotela i restorana se, uz uobičajenu ponudu, nalaze i jela pripremljena na tradicionalan način. Nude se raznoliki riblji menui, domaće maneštre i slastice. 
Tijekom 55 godina postojanja hotelskog društva Jadran d.d., na europskim natjecanjima i prezentacijama prezentirana su autohtona mediteranska „crikvenička jela“ koja su zadivila i mnoge kolege iz različitih zemalja.
Oko 30-tak najboljih recepata crikveničke kuhinje sabrano je u knjižici „Kuharica našeh non“, koja je izdana povodom jubileja 600 godina od prvog spomena imena Crikvenica, kako bi se sačuvala tradicija i autohtonost spremanja primorskih delicija.

Iz nekadašnjih zaboravljenih starih kuharica naših nona i danas se osim standardnih ribljih i mesnih specijaliteta pripremaju jela koja možete probati samo na crikveničkoj rivijeri: „Crikveničke rupice“, „ Slani vinćoli na svetejolenski“, "Prežganica z baškoton na jakovarski", „Batuda“, "Brodet i palenta na selački", te poznate slastice „Crikveničke palačinke", "Svetojelenske friti", „Selački puhanci“ i "Crikvenički štrudel".

U slastičarnici društva Jadran u Hotelu International možete probati „Tortu Frankopan“, crikveničku slasticu, podsjetnik na doba knezova Frankopana. Priprema se na temelju rekonstrukcije starog recepta iz kuharice iz 1686. godine čija je autorica bila kneginja Eleanora Maria Rosalia von Eggenberg.

Uz poznata jela nude se i autohtona vina, bijela i crna. Najpoznatija je „Vrbnička žlahtina“ autohtono bijelo vino sa otoka Krka. U Vinodolskoj dolini, nedaleko Crikvenice, ponovno se uzgajaju stare autohtone vrste grožđa Cabernet sauvignon, Frankovka, Žlahtina, Chardoney i druge sorte, te se poslužuju u hotelima i restoranima društva Jadran. 
                                

Kontakt

T / + 385 51 241 970; + 385 51 455 560
E / marketing@jadran-crikvenica.hr

Ponedjeljak - petak         07:00-17:00
Subota                            08:00-12:00

    

Jadran Hoteli Crikvenica - dojmovi gostiju hotela

Poštovani, sa porodicom smo boravili na TN Kačjak. Kući u Sloveniju smo donjeli mnogo lijepih utisaka. Osoblje restorana Sidro sa kojima smo stekli prijateljstvo i zbog takvih ljudi bi se vratili ponovo. Gospodin Valentin i gospodin Željko su dokaz da i ova teška ekonomska vremena nisu ostavila trag na njihovim obrazima. Njihov osmjeh i gostoprimstvo su pečat njihovoj profesionalnosti. Ponuda u vašem TN Kačjak je skromna. Potrebno je uraditi mnogo promjena na infrastrukturi i pridobiti nove zvjezdice jer Vi dragi naši susjedi to zaslužujete. Iskreno vjerujem u vas. Sa poštovanjem. Jadran Hoteli Crikvenica - dojmovi gostiju hotela
— Elvis Harbaš, Slovenija ( 10.8.2015. ), Paviljoni/bungalovi Kačjak