REZERVACIJA

Datum dolaska:

Broj noći:

Promo kod (opcija):

Plaže

Ono što Rivijeru Crikvenica zasigurno čini prepoznatljivom su njene prekrasne i raznolike plaže. Svatko će ovdje pronaći svoju idealnu plažu: neku od uređenih dugih pješčanih i šljunčanih plaža s brojnim sportskim i zabavnim sadržajima, ili pak mirnu prirodnu uvalu uronjenu u mediteransko raslinje.
  • Crikvenica
  • Crikvenica
  • Crikvenica
  • Crikvenica
  • Crikvenica
  • Crikvenica
  • Crikvenica
  • Crikvenica
  • Crikvenica

Godine 1888. izgrađeno je prvo javno morsko drveno kupalište u Crikvenici, što je označilo početak razvoja organiziranog turizma.

Rivijera Crikvenica se proteže na 28 km obalnog pojasa koji krase prirodne uvale, pješčane i šljunkovite plaže. Plaže su prilagođene svim uzrastima, osobama sa invaliditetom, mladim ljudima, obiteljima s djecom, pa čak i kućnim ljubimcima.

Zahvaljujući uređenosti i visokokvalitetnoj čistoći mora crikvenička plaža je 1998. godine postala nositeljica prve „Plave zastave„ , međunarodnog priznanja ekološkog programa zaštite okoliša, mora i priobalja, koju dodjeljuje svake godine međunarodna Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (FEE).

Na plažama se nude brojni sportsko-rekreativni sadržaji prikladni za odrasle i djecu, bogata ugostiteljska ponuda, iznajmljuju se suncobrani i ležaljke, a plaže "žive" i noću kroz raznolike zabavno-kulturne manifestacije.


 Plaža - “Gradsko kupalište “ - poznata crikvenička pješčana plaža. Od 1998. godine posjeduje “Plavu zastavu”. Prilagođena je za osobe sa posebnim potrebama (ima rampu za spuštanje osoba u more). Ulaznica se naplaćuje od 8,00 do 17,00 sati , zatim postaje šetalište i zabavni park za djecu i odrasle.
Na plaži se nude razni vodeni sportovi: skijanje na vodi, vožnja padobranom, pedaline, odbojka na pijesku, stolni tenis, animacija u moru, te iznajmljivanje rekvizita.
Plaža obiluje cafe barovima, restoranima, sportskim i dječjim igralištima, tu je aquagan te suvenirnice i mali dućani sa svježim proizvodima (voće, kolači, pekarski proizvodi).
Nasuprot plaže smješten je hotel Esplanade.

Plaža “Crni molo” – dio pješčane plaže “Gradsko kupalište” poznato po plitkoj uvali prikladnoj za djecu i za igranje poznatog “picigina” (odbojka u moru).

Plaža “Balustrada” - šljunčana plaža koja se proteže od glavne plaže “Gradskog kupališta” do centra Crikvenice. Niz godina nosi Europsku plavu zastavu. Ulaz na plažu je slobodan. Moguće je iznajmiti ležaljke, suncobrane, pedaline i druge rekvizite. U sklopu plaže se nalazi igralište za djecu.
U neposrednoj blizini je hotel Zagreb.

Plaža “Kaštel” – Šljunčana plaža ispred hotela Kaštel, u centru Crikvenice. Ulaz slobodan. Moguće je iznajmiti ležaljke i suncobrane. Uz samu plažu se nalazi restoran “Stella Maris”.

Plaža “Omorika” – šljunčana plaža ispred hotela Omorika. Nudi mogućnost zabave uz razne sportove na vodi. U sklopu plaže se nalazi nekoliko barova, a na plaži je moguće iznajmiti ležaljke i suncobrane. Ulaz na plažu je slobodan.

Plaža Kačjak” – duga šljunčana plaža u sklopu turističkog naselja Kačjak. Smještena u mirnoj uvali okružena mediteranskim raslinjem. Na plaži je moguće iznajmiti ležaljke i suncobrane, a u sklopu plaže se nalazi i cafe bar.

Plaža “Bazeni Varaždin”
- kompleks ispred hotela Varaždin sa dva otvorena bazena sa morskom vodom, jedan prilagođen za djecu i neplivače. Bazeni nose "Plavu zastavu". Ulaz je besplatan za goste hotela Varaždin. Moguće je iznajmiti ležaljke i suncobrane.
Uz bazene se nalaze cafe bar i restoran.

Plaža “Poli mora” Slaven - plaža ispred hotela Slaven koja nosi "Plavu zastavu". Ulaz je slobodan. Moguće je iznajmiti ležaljke i suncobrane. Na plaži i u blizini se nalaze brojni cafe barovi, a u sklopu hotela Slaven restoran “Rokan” sa velikim izborom jela po pristupačnim cijenama. 

Plaža za kućne ljubimce "Podvorska" - Crikvenica je 2010. godine dobila prvu plažu za kućne ljubimce. Smještena je pokraj lučice podvorska na vrhu lukobrana. Ulaz na plažu je slobodan. Na obavijesnoj ploči su navedena pravila ponašanja za vlasnike malih životinja, a u sklopu plaže su postavljene nadstrešnice za zaštitu od sunca.
Ova je plaža 2013. godine proglašena najboljom plažom za pse na Jadranu. Titula je dodijeljena na interaktivnom video portalu Top destinacije - Hrvatska (www.topdestinacije.hr). Pročitaj više: Plaza za pse-Crikvenica.pdf 
                                        
                                                                                

Kontakt

T / + 385 51 241 970; + 385 51 455 560
E / marketing@jadran-crikvenica.hr

Ponedjeljak - petak         07:00-15:00

    

Jadran Hoteli Crikvenica - dojmovi gostiju hotela

Eto, opet prošla godina, pa dolazio odmor, kako da ne, u Crikvenici. Ovo ljeto nam je več 9 put godišnjeg odmora kod Vas. Opet jedno nezaboravljeno ljeto, koje nam sve pružaju baš u Crikvenici. Ljubazno osoblje, uređeni i čisti paviljoni, također i sobe, posebna hvala ide i šefu centralnog restorana gospodinu po imenu Vlado. Čovjek koji zna kako se dočeka gosta i šta je ljubaznost prema gostima. Svaka čast. Da ne zaboravim, ove godine bilo je jako dobro uređeno što se tiče gužve koja dolazi na doručak i večeru, opet nas je bilo oko 700 gostiju, jer su prije otvorili restoran pa se je to sve lijepo pomicalo, da večinom nije bilo gužve. Također i hrana odlična. Hvala svima u Add Turresu za nezaboravan odmor. Kod Vas se jako dobro osječamo i sigurni smo, da se vratimo iduče godine. Hvala za sve. Gordana i Milan iz Slovenije Jadran Hoteli Crikvenica - dojmovi gostiju hotela
— Gordana Sečko, Slovenija ( 31.8.2015 ), Hotel i paviljoni Ad Turres